Tretmani tijela

LASERSKO UKLANJANJE DLAČICA – TRAJNA EPILACIJA

LASERSKO UKLANJANJE DLAČICA – TRAJNA EPILACIJA

Soprano diodni laser je najnovija riječ tehnologije kada govorimo o drajnom uklanjanju dlačica. Ovaj diodni laser radi odlično na svim fototipovima kože. Radom u pokretu (in motion) osiguran je iznimno brz način rada, koji je zbog integriranog sustava za hlađenje u potpunosti bezbolan i bez neželjenih posljedica na koži. Sam tretman je izrazito brz. Dosadašnji diodni laseri su imali brzinu od 2 hz dok novi diodni laser ima brzinu od 10 hz te je pet puta brži. Diodni laser ima posebne programe prilagođene za sve tipove kože. Prema tipu kože i dlaci odredi se posebni program koji najbolje odgovara i daje najbolje rezultate. Uz uklanjanje dlaka diodni laser istovremeno ima još brojne poželjne učinke na kožu, laser liječi akne te smanjuje ožiljke nastale urastanjem dlaka i ubrzava zacijeljivanje. Pomlađuje kožu te je ona odmah nakon tretmana meka, glatka i nježna. Laserska zraka ima posebne karakteristike te se sastoji iz 2 dijela. Prvo se odašilje laserska zraka slabije snage koja zagrije korijen dlake. Potom slijedi druga laserska zraka koja je jača i bolje uništava korijen dlake jer je zagrijan. Ovaj laser se smatra zlatnim standardom za uklanjanje dlačica jer može ukloniti dlačice svih boja.

Tretmani se mogu raditi i u ljetnim mjesecima. Potrebno je izbjegavati izlaganje suncu 48h prije tretmana i 72h nakon tretmana. Melaninu je potrebno 72h za sintezu te se upravo to vrijeme preporuča izbjegavanje izlaganja suncu. Također, mora se koristiti zaštitni faktor.

Prije tretmana i između tretmana preporuča se klasično brijanje žiletom (ne čupanje i ne izbjeljivanje dlake). Ne smiju se upotrebljavati depilacijske kreme i druga sredstva za depilaciju. Dlaka mora biti skraćena, ali vidljiva na površini kože 1 do 2 mm. Između tretmana savjetuje se dlake povremeno brijati kako bi ojačale.

Kod terapije antibioticima nije moguće podvrgnuti se laserskom tremanu

Tretman se može ponoviti nakon tri tjedna, a važno je podvrgnuti mu se nekoliko puta u razdoblju od 4 do 8 mjeseci jer dlake rastu u određenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake povezan je s korijenom samo u fazi rasta. Različite vrste dlaka u toj fazi se nađu uvijek u različito vrijeme te upravo stoga ovisi od osobe do osobe koliko je tretmana laserske epilacije potrebno. Određene dlake mogu biti otporne na laserski tretman te ponovno izrasti, ali tanje i svjetlije.

.

Prednosti diodnog laser

    • omogućava tretiranje svakog tipa kože, čak i preplanulu kožu tijekom ljeta
    • kod SHR metode laser prelazi više puta po istoj površini kože, dok svi ostali  laseri prelaze samo jednom
    • tretman je bezbolan, a sistem hlađenja laserske glave na -5° C ga čini prijatniji
    • laser istovremeno podmlađuje kožu i ubrzava proces zarastanja ožiljaka nastalih kao posljedica uraslih dlačica
    • potreban je manji broj tretmana u odnosu na druge lasera i IPL tretmane